Waarom outsourcing?

Als een van de belangrijkste argumenten voor outsourcing wordt vaak kostenbesparing genoemd. Uit onderzoek blijkt echter dat dit meestal niet het hoofdmotief is. En de argumenten verschillen bovendien voor verschillende functionarissen binnen organisaties.

Voordelen voor organisaties met een eigen ICT-afdeling

Een ICT-manager die de mogelijkheden van outsourcing onderzoekt, is meestal geïnteresseerd in een partnership met een outsourcingorganisatie om daarmee extra kennis, vaardigheden en capaciteit aan de eigen ICT-afdeling toe te kunnen voegen. Een directeur of business manager van een organisatie die een eigen ICT-afdeling heeft, is meestal geïnteresseerd in nieuwe mogelijkheden van ICT die de organisatie kunnen ondersteunen op het vlak van innovatie, productiviteit en nieuwe businessmodellen. Hierbij valt te denken aan innovatieve oplossingen zoals social, mobile, cloud computing en big data.

Als uw organisatie geen ICT-specialisten heeft

Een directeur/eigenaar van een kleine(re) organisatie zonder eigen ICT-afdeling is meestal geïnteresseerd in complete ontzorging op het vlak van automatisering. Want technologische veranderingen volgen elkaar zo snel op dat het schier onmogelijk is om met vaak beperkte resources tegen aanvaardbare kosten bij te kunnen blijven op het gebied van ICT. Gelukkig heeft Netformatie ruime ervaring met het adviseren van klanten met een uiteenlopende achtergrond en met verschillende behoeften. Wij bewaren het overzicht, denken met u mee over alle relevante outsourcingaspecten en houden rekening met de specifieke invalshoeken per functiegebied.

Specialiteit Netformatie

Als specialist op het vlak van strategie, implementatie en beheer van netwerkomgevingen en datacenters weten wij als geen ander dat het vrijwel onmogelijk is om zelf alle benodigde ICT-kennis in huis te halen en te onderhouden. De hoge kosten en tijdsinvestering die benodigd zijn om uitdagingen op het vlak van beschikbaarheid, prestaties en beveiliging van informatiesystemen te kunnen garanderen zorgen voor een enorme kostenpost. En in het geval van calamiteiten zult u net zien dat de betreffende ICT-medewerker onbereikbaar is.

Heldere SLA’s en voorspelbare kosten

Door met ons te partneren, op basis van heldere SLA’s en tegen voorspelbare kosten, bent u verzekerd van een zorgeloze ICT-operatie. Wij spreken met uw eigen ICT-medewerkers af welke taken zij voor hun rekening nemen en waar onze specialisten indien nodig bijspringen. We geven advies en verzorgen desgewenst trainingen zodat uw gebruikers het optimale uit de systemen halen en hun productiviteit gewaarborgd is. Wellicht nog belangrijker: wij denken graag met u mee hoe uw organisatie door slim gebruik te maken van ICT nog beter kan presteren en de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien. Neem nu contact met ons op en maak kennis met Netformatie – uw professionele en betrokken ICT-outsourcingpartner!