Over Microsoft Azure

Microsoft Azure bestaat uit een steeds groter wordende verzameling geïntegreerde cloudservices waarmee ontwikkelaars en IT-professionals toepassingen bouwen, implementeren en beheren in het Microsofts wereldwijde netwerk van datacenters. Met Azure hebt u alle vrijheid om toepassingen te bouwen en implementeren waar u maar wilt met behulp van de tools, toepassingen en frameworks die u zelf kiest.

Uw data is veilig

Microsoft begrijpt dat u als zakelijke klant uw cloudprovider moet kunnen toevertrouwen met uw meest waardevolle bezit: uw gegevens. U moet u erop kunnen vertrouwen dat uw klantgegevens veilig zijn, dat de privacy van uw gegevens is gewaarborgd, dat u eigenaar blijft van uw gegevens en deze kan blijven beheren. Microsoft heeft uitgebreid geïnvesteerd in fundamentele technologie die beveiliging en privacy in het ontwikkelingsproces inbouwt. Internationale nalevingsprogramma’s met onafhankelijke verificatie zien erop toe dat hieraan wordt voldaan.

Schaalbare omgeving

Azure is gebouwd op de technologieën die u en miljoenen anderen al vertrouwen, zoals Windows Server, SQL Server, Active Directory en Hyper-V. Dit betekent een consistente, vertrouwde en stabiele omgeving. Met zijn ongeëvenaarde rekenkracht en opslagprestaties is Azure dé plaats waar u uw veeleisende workloads uitvoert. U hoeft geen expert te zijn in het configureren, implementeren en onderhouden van uw zakelijke toepassingen, want wij kunnen u hierbij helpen.

Flexibel en veelzijdig

Bij Azure gaat het niet alleen om Microsoft-software. Het is een open en flexibele cloud die ondersteuning biedt voor meerdere besturingssystemen, programmeertalen, frameworks, tools, databases en apparaten – precies wat uw organisatie nodig heeft. Diverse toonaangevende softwareleveranciers hebben hun toepassingen gecertificeerd op Azure zoals SAP, IBM, Oracle en Red Hat. Bovendien bevat Azure Marketplace meer dan 3.400 gecertificeerde toepassingen die gereed zijn voor implementatie. Azure kent een scherpe prijsstelling en flexibele afrekenmodellen. Voor veel apps kunt u uw bestaande licenties naar Azure meenemen en profiteren van een model waarbij u betaalt per gebruik. Uit verschillende abonnementsvormen kunt u precies dat abonnement kiezen dat past bij uw individuele behoeften. Cloud serviceprovider Netformatie informeert u graag over alle mogelijkheden.

Public cloud diensten Netformatie

Onze belangrijkste diensten rondom Microsoft Azure zijn:

•    Beschikbaar maken van schaalbare computer- en opslagcapaciteit
•    Zorgdragen voor toegankelijke ICT-services en continue applicatiebeschikbaarheid
•    Systemen updaten en patches verzorgen op basis van vastgelegde criteria en zonder ongeplande downtime
•    Security-issues in kaart brengen voor meerdere platformen zoals Linux, Windows, AWS en Azure
•    Gegevens over bedreigingen zoals virussen, hackers en gebruikersgedrag analyseren en risico’s reduceren
•    Back-uppen van data die verspreid is over heterogene cloud-omgevingen voor korte en lange bewaartijden
•    Dataencryptie inregelen zodat er nooit onbeveiligde informatie het datacenter verlaat
•    Continuïteit van systemen waarborgen door middel van geautomatiseerde disaster recovery processen
•    (Virtuele) werkplekken monitoren en beheren
•    Windows, Android en iOS mobile devices monitoren en beheren
•    Event management integreren met monitoring en systeemmanagement en events afhandelen
•    Rapportages verzorgen over events en uitgevoerde werkzaamheden
•    Clouddiensten factureren op basis van de gewenste abonnementsvorm en overige eisen en wensen

Download hier onze Microsoft Azure dienstenbrochure voor een compleet overzicht: https://netformatie.nl/wp-content/uploads/2017/03/Brochure-Microsoft-Azure-diensten-Netformatie.pdf