Microsoft Office 365 Oplossingen

Cloudversies van bekende en vertrouwde software voor e-mail, communicatie en samenwerking

Microsoft Office 365

Als officiële Microsoft-partner biedt Netformatie alle zakelijke cloudoplossingen van Microsoft aan waaronder Office 365. Met deze Software as a Service (Saas) beschikt u over bekende en vertrouwde software voor e-mail, communicatie en samenwerking zonder dat u hoeft te investeren in eigen ICT-infrastructuur om de applicaties in de lucht te houden.

Het enige dat u nodig heeft is een pc, laptop, tablet of smartphone en toegang tot internet. Even aanmelden en dan… aan de slag!

Wat zijn de voordelen van Office 365?

Met Microsoft Office 365 kunt u bijna overal werken en beschikken over uw actuele e-mail, documenten, agenda en contactpersonen op de apparaten die u het meest gebruikt zoals pc’s, Mac-computers, iPhones, Android-telefoons en Windows Phones. De voordelen die Office 365 biedt zijn eindeloos.

Office 365 draait op goed beveiligde serversystemen buiten uw organisatie. U hoeft dus geen serverhardware en -software aan te schaffen en te onderhouden, wat qua kosten een enorme besparing oplevert. Microsoft neemt alle beheer, updates, back-ups en serveronderhoud op zich, waardoor u zich verzekerd weet van de nieuwste technologie die bovendien altijd up-to-date is.

De enige kosten waar u bij Office 365 mee te maken hebt zijn abonnementskosten. Via een flexibele abonnementsstructuur kunnen u en uw medewerkers voor een klein bedrag per maand gebruik maken van Office 365. Goed om te weten: Office 365 kent een 99,9% uptime garantie, dus hoge beschikbaarheid van uw data en applicaties is gegarandeerd.

De grootste kracht van Office 365 is dat u als gebruiker niet gebonden bent aan één vaste werkplek. U kunt overal en op elk apparaat over uw documenten beschikken, uw e-mail checken en verzenden, via de teamsites informatie uit de belangrijkste databases ophalen en bijwerken, snel zien of een collega of zakenrelatie bereikbaar is en gemakkelijk chatten en videovergaderen.

Waaruit bestaat Office 365?

Microsoft Office 365 bevat cloudversies van bekende en vertrouwde software voor e-mail, communicatie en samenwerking:

• Office 2010 Professional Plus
• Exchange Online
• SharePoint Online
• Lync Online

Microsoft Office kent u ongetwijfeld van Word, Excel, Outlook, PowerPoint en Access. Office 2010 Professional Plus is een extra uitgebreide versie van Office met onder meer OneNote, Publisher, InfoPath, Communicator en SharePoint Workspace.

Exchange Server regelt centraal alle e-mailverkeer, agenda’s, taken en contactpersonen. Via Exchange Server is het bijvoorbeeld mogelijk dat een collega vanaf zijn werkplek uw agenda kan raadplegen en er afspraken in kan vastleggen. Exchange Server is een zogenoemd ‘achtergrondproduct’: de gebruiker ziet de software niet, maar benut wel de functionaliteiten via het bedieningspaneel (Outlook).

Met SharePoint Online kunt u een eenvoudige zakelijke website voor uw organisatie neerzetten. Deze kunt u koppelen aan uw eigen domeinnaam en gebruiken voor uw communicatie naar buiten. Via teamsites kunt u teams een eigen plaats voor online samenwerking geven.

Met Lync Online kunt u met één druk op de knop een instant messaging sessie starten, een audio- of videogesprek voeren en online vergaderingen houden. Verder is het mogelijk uw bureaublad én uw toepassingen te delen met anderen of een online whiteboard te creëren. Ook ziet u in één oogopslag of iemand die u wilt contacteren beschikbaar is.

Waarom Office 365 via Netformatie?

De kans is groot dat op uw pc reeds Microsoft Office geïnstalleerd is, bijvoorbeeld Office 2010 of Office 2007. Om de bijbehorende ‘bureaubladtoepassingen’ zoals Word, Excel, Outlook etc. goed te laten samenwerken met de Web Apps en de online omgeving moet eenmalig een korte update en configuratieactie worden uitgevoerd. Onze Microsoft-specialisten voeren deze acties graag voor u uit.

Mobiele telefoons en smartphones werken met heel andere browsers en communiceren niet via het internet maar via telecomnetwerken. Dat betekent dat er (eenmalig) speciale POP3, IMAP en/of SMTP instellingen moeten worden ingegeven op alle mobile devices waarop u Office 365 wilt gebruiken. Ook hierbij ondersteunen wij graag.

Office 365 maakt onderscheid in gebruikers en beheerders. Denk bij het woord ‘beheerder’ niet aan het onderhouden van servers, infrastructuur, updates en back-up’s, want met Office 365 wordt dat allemaal voor u verzorgd door Microsoft. De beheertaken die overblijven hebben vooral betrekking op het aanpassen van Office 365 aan de werkmethodes van uw organisatie. Deze specifieke beheerderstaken kan Netformatie voor u uitvoeren, waardoor wij ervoor kunnen zorgen dat u alle zinvolle mogelijkheden benut en u en uw medewerkers nóg plezieriger en productiever met Office 365 kunnen werken.

Last but not least: Netformatie heeft een brede kennis van automatisering en wij kunnen u daarom adviseren over vrijwel alle ICT-vraagstukken waar u tegenaan kunt lopen bij het gebruik van applicaties uit de cloud. U kunt hierbij denken aan (draadloze) ICT-netwerken, internettoegang en informatiebeveiliging. Ook voor helpdeskondersteuning bent u bij ons aan het juiste adres. Voor support op Microsoft Office 365 kunt u rechtstreeks terecht bij uw vaste contactpersoon, die uw ICT-omgeving kent en u vriendelijk in het Nederlands te woord staat. Dat is een stuk aantrekkelijker dan in een lange wachtrij van een of ander anoniem callcenter terechtkomen, nietwaar?

Meer weten over Microsoft Office 365?

Neem dan nu contact met ons op voor een vrijblijvend advies en/of prijsopgave. Onze Microsoft-specialisten verheugen zich erop kennis met u te maken!