FROM THE BLOG

KPN stopt met ISDN: stap nu over naar VoIP!

Zo’n 20% van de organisaties in Nederland maakt nog gebruik van het Integrated Service Digital Netwerk (ISDN). Als opvolger van analoge telefonie bood ISDN destijds een aantal voordelen zoals meerdere telefoongesprekken en data over dezelfde lijn kunnen voeren. Daarnaast werd ISDN vaak gebruikt voor alarmsystemen en PIN-systemen. ISDN is een relatief dure dienst in vergelijking met moderne digitale telefonie: Voice over IP (VoIP). Hierdoor nam het gebruik in de laatste jaren flink af, waardoor het commercieel onaantrekkelijk is geworden om ISDN nog veel langer in de lucht te houden.

Indien uw organisatie nog steeds gebruik maakt van ISDN, dan kunt u door nu al te zoeken naar een alternatief in alle rust overstappen. Het goede nieuws is dat VoIP meestal goedkoper en een stuk veelzijdiger is dan ISDN. Zeker als u voor de VoIP-oplossing van Netformatie kiest. Wij hebben 15 jaar geleden besloten ons eigen VoIP-platform te ontwikkelen en dit is door de jaren heen steeds verder geƫvalueerd, met als resultaat dat het zich qua prijs en functionaliteit kan meten met de beste VoIP-oplossingen die er op de markt te krijgen zijn.

Investeren in een nieuwe telefooncentrale is niet nodig. Onze hosted VoIP-oplossing biedt alles wat u van een moderne VoIP-centrale mag verwachten. Uw digitale centrale draait in ons ISO-gecertificeerde, hoog beschikbare datacenter in Amsterdam. Alle instellingen kunt u zelf via een beveiligde verbinding finetunen, zodat de bereikbaarheid van uw organisatie optimaal is en u en uw medewerkers probleemloos kunnen communiceren. Uiteraard staan onze support engineers klaar om u hierbij de ondersteunen.

Onze professionele en vriendelijke ondersteuning kunt u ook verwachten op het vlak van internettoegang en netwerkperformance. Voor een naadloze werking van VoIP (en aanverwante services zoals teleconferencing en videoconferencing) is het immers van belang dat er voldoende bandbreedte beschikbaar is en Quality of Service (QoS) goed ingeregeld is op uw netwerkswitches. Want wat u zeker niet wilt na te zijn overgestapt van ISDN naar VoIP, zijn problemen met de verbinding (zoals ‘jitter’ en ‘call drop-off’) op het moment dat er intensief voice- en/of dataverkeer plaatsheeft.

VoIP is het beste alternatief voor ISDN. Stap nu over en profiteer van meer mogelijkheden en (veel) lagere kosten. Tot en met 21 juni kunt u bovendien gebruik maken van onze speciale VoIP-lente-aanbieding: https://netformatie.nl/voip-lente-aanbieding