Managed WiFi

De voordelen van Managed Wifi

Wat is Managed WiFi
Het onderhoud van een WiFi-netwerk vereist kennis van zowel radiotechniek als netwerkbeheer.

Netformatie heeft ervaren en gekwalificeerde engineers in dienst die uw zakelijke WiFi-netwerk probleemloos kunnen inrichten, beheren en onderhouden.

Voordelen Managed WiFi
Met Managed WiFi heeft u alleen de lusten, niet de lasten!

Netformatie beheert vanuit haar datacenter de WiFi access points binnen uw kantoor. Voor het instellen van bijvoorbeeld bandbreedte of toegestane netwerkpoorten is een bericht naar Netformatie voldoende; binnen enkele uren is de wijziging doorgevoerd

Schaalbaar
Managed WiFi is kiezen voor gemak en schaalbaarheid. Vanaf een enkel access point kunt u doorgroeien naar een omgeving met 1.000 units, verspreid over meerdere locaties. Medewerkers stellen eenmalig de juiste gegevens in en kunnen dan zonder problemen binnen de verschillende vestigingen gebruik maken van het WiFi-netwerk, zonder het aanpassen van namen en wachtwoorden.

 

VPN
Naast het beheer van uw WiFi-netwerk kan Netformatie ook zorgen voor de onderlinge verbinding van uw locaties via VPN-koppelingen. Op die manier kunt u bijvoorbeeld via WiFi een document afdrukken op uw kantoor terwijl u op bezoek bent op een locatie.

 

Snelle levering
Netformatie levert de managed access points doorgaans binnen enkele werkdagen. De units worden plug ‘n’ play afgeleverd en u kunt deze eenvoudig zelf plaatsen. Uiteraard kunt u de fysieke installatie (uitgezonderd bouwkundige werkzaamheden) ook laten uitvoeren door Netformatie.

 

Beheer als een service
Het beheren van uw WiFi-netwerk vindt plaats binnen een supportovereenkomst. Dit contract heeft een initiële duur van 12 maanden en wordt nadien automatisch verlengd, tenzij er 2 maanden voor het verstrijken van de termijn schriftelijk wordt opgezegd. Betaling voor deze service geschiedt op basis van een automatische incasso per 3 maanden.

 

Randvoorwaarden:
In verband met het aansluiten en beheren van de managed access points dient aan en de volgende punten te worden voldaan:

•    De internetverbinding moet toegang tot de managed access points mogelijk maken.
•    De managed access points dienen te worden aangesloten middels een geschikte netwerkkabel.
•    De stroomvoorziening vindt plaats via een PoE injector; er dient een 220V aansluiting beschikbaar te zijn bij elke switch en access point.
•    Op de plaats waar de telefoon of randapparatuur gebruikt gaat worden dient een werkende 220V contactdoos aanwezig te zijn.